Coca de Sant Joan: Coca Sacher
Hofmann
Hofmann

Les millors coques de Sant Joan de Barcelona

On comprar coques de Sant Joan amb totes les garanties de sabor i qualitat

Ricard Martín
Col·laborador: Mireia Font
Publicitat

Jo diria que el dolç popular que fa més il·lusió –amb permís dels croissants– és la coca de Sant Joan: el tortell solar per excel·lència ha esdevingut un homenatge a la varietat de receptes. Sense que s'escapi de la casella tradicional, en podeu trobar de fruita confitada amb massapà, de crema o nata i ornada amb pinyons, llardons o fins i tot de xocolata. Aquest Sant Joan, també s'imposen les creatives i d'autor. N'hi ha que incorporen nous ingredients (te matxaiuzu, fruita de la passió, festucs, etc.) i d'altres que són híbrids de pastissos clàssics ('cheesecake' de Coca de Sant Joan, per exemple). Segons el Gremi de Pastissers, aquest any no només augmentarà la varietat de farciments i sabors, també ho faran les vendes. Calculen que es despatxaran més d'1,9 milions de coques artesanes, prop d'un 5% més que l'any passat.

NO T'HO PERDIS: Revetlles, festes i fogueres per celebrar la nit de Sant Joan

Coques per a tots els gustos

  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bubó és una pastisseria artesana que cuida els petits detalls en tots productes, utilitzant ingredients de primera qualitat. Això s'aplica, esclar, a les coques: fetes a mà segons receptes tradicionals, i millorades amb nous contrastos i sabors. Trobareu el seu fet diferencial en detalls com brioix esponjós i tendre brioix amb les millors farines, amb pinzellades de mel mil flors, aigua de tarongina, anís verd, vainilla i canyella.

A les tradicionals coques hi afegeixen noves varietats que ja són marca de la casa. Enguany, han preparat una coca que s'adiu d'allò més a la seva filosofia de renovació del fet tradicional: han preparat una coca de mel i mató! Feta amb crema de mel de mil flors i mató fresc del Pirineu. I esclar, també èxits de passades edicions, com la deliciosa coca de gianduja i roses. Encara que els gormands més tradicionals es podran abraonar cap a la coca de nata i pinyons o de crema pastissera. La varietat és amplíssima: de llardons, de crema i cirera confitada... De xocolata amb fruits del bosc! 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

Les seves coques creen expectació, i enguany juguen fort amb la coca de Reus 4.0, elaborada amb la massa del Millor Panettone de Xocolata d'Espanya 2022 i farcida de crema d'avellana i caramel salat. Pels paladars més clàssics, hi ha la de llardons i la de crema i pinyons. No cal que ho diguem, però entrar a l'Atelier i triar-ne una  és una decisió tant compromesa com difícil.

Publicitat

Jon Cake torna a fer tàndem amb el mestre pastisser Oriol Carrió, de la Pastisseria Oriol Carrió, per oferir el seu tradicional cheesecake de coca de Sant Joan, elaborat amb una coca clàssica, la de fruites confitades. Manté el sabor característic del seu aclamat pastís de formatge però s'hi troben matisos que recorden la mossegada d'una bona coca clàssica, amb el brioix de llarga fermentació. El trobareu a la botiga del Born (Assaonadors 29) i a la de Les Corts (Gelabert 42), i en tres tamanys; petit per 13€, mitjà per 24€ i gran per 40€. Disponible només del 21 al 23 de juny. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Sant Antoni

La pastisseria Calderón resisteix més forta que mai a Sant Antoni, un barri on aviat serà més fàcil trobar un 'cannolo' sicilià que un braç de gitano català. Aquí la cosa va de tradició i família. En concret, de la de l'Òscar i la Raquel. Els seus pares van agafar el negoci quan encara eren uns jovenassos i a força de posar-hi hores, dies, setmanes, mesos i anys van aconseguir que la fama de l'establiment traspassés els límits de l'Eixample Esquerre. Ara els germans continuen dulcificant les dates més assenyalades del calendari català amb receptes tradicionals, de tota la vida. La coca de Sant Joan és un dels seus hits indiscutibles. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample

Famosa pels seus 'dorayakis', croissants premiats, pans de pessic japonesos i pannetones, la primera pastisseria japonesa que va obrir a Barcelona (l'any 1983!) no s'oblida de les diades catalanes. I és per això que cada any, ofereix una interessant oferta de coques de Sant Joan tradicionals (fruita, crema, llardons) i gens tradicionals. Exemples de les coques heterodoxes? La de te matxa i iuzu (29,5€) o la de xocolata i taronja (22,5€). Si us resulta impossible decidir-vos, també teniu la possibilitat de comprar packs de quatre coques individuals (33€). 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Gràcia

L'Hugo Roche, amb una formació en rebosteria sòlida i molta empenta, decideix obrir una pastisseria online el 2019. Té bona acollida i pocs mesos després inaugura local a la plaça del Diamant. L'especialitat de la casa són els pastissos de formatge i n'ofereix de dotze classes diferents. L'atreviment creatiu d'aquest jove reboster també es fa veure per Sant Joan i ens proposa el pastís de formatge de coca de Sant Joan (de 32€ a 44€, segons tamany). Pura màgia. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Ciutat Vella

És la pastisseria d'una de les grans dames de la nostra cuina, Mey Hoffman, creadora, el 1982, de la prestigiosíssima escola d'hostaleria del mateix nom i de l'estrellat restaurant el 1992. Qualsevol producte o especialitat el trobareu en la millor de les versions possibles, i això inclou les coques de Sant Joan, que tenen un repertori de sabors amb vasos comunicants amb altres especialitats de la casa. La novetat d'aquest any és la de gerds. S'elabora amb massa de llarga fermentació, es farceix de melmelada de gerds i glacejat de la mateixa fruita, i es decora amb xocolata i daus de gianduja d'ametlla i iogurt

8. Forn La Palma

Ja tenim la millor coca de Sant Joan de crema i pinyons de Catalunya del 2024! Segons l'agència de comunicació gastronòmica Sr i Sra Cake i la Federació de Gremis de Flequers, la millor s'elabora a la pastisseria La Palma de Sant Cugat del Vallès (Rambla del celler, 15.T. 93 624 20 53). Fa 70 anys que n'elaboren, ja van per la tercera generació, i d'ençà que els van guardonar, s'esgoten cada dia.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Raval

No hi falten mai les receptes de sempre fetes amb una solvència impecable i la finor pròpia dels cuiners d'avantguarda; fruita confitada, crema i pinyons, cabell d'àngel i llardons. Tampoc hi falten les més heterodòxes, marca de la casa; coca de lemon pie, coca d'albercoc i cirera sense sucre, coca de crema catalana... Però enguany en Christian Escribà i la Patricia Schmidt ens subjuguen amb una creació anomenada 'llavis de fruita' (37€), suggerent i original a parts iguals. 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Clot

Atenció a aquesta nissaga de forners i pastissers de quarta generació... que es diu aviat, eh. El negoci familiar va començar a Reus per fer el salt a Tarragona, Sitges i Sabadell fins aterrar a Barcelona, on ja hi tenen tres locals (Bofarull 49 i Gran Via 942). Els que ara porten el timó de la nau són en Gerard, el gerent, i l'Esther, la cap de rebosteria. Les seves coques de Sant Joan han estat premiades en diverses ocasions i, sense anar més lluny, aquest mateix any 2024 la seva de xocolata, anomenada 'XocoBrownie' (35€), ha estat reconeguda com la millor de Catalunya a la seva categoria. 

Recomanat
    Més de Estiu
      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat